Du är här

2017-09-28

Clavister tecknar finansieringsavtal

Det First North-listade nätsäkerhetsföretaget Clavister har tecknat ett finansieringsavtal om 50 miljoner kronor med Tagehus Holding som långivare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lånefinansieringen har en löptid på tre år. Finansieringsavtalet är baserat på villkor som tidigare har avtalats mellan de två parterna, vilket bolaget informerade marknaden om den 13 september.

En större del av finansieringen från Tagehus görs omedelbart tillgänglig som ny likviditet för generella bolagsändamål. En del av det nya lånet kommer att refinansiera cirka 16 miljoner kronor i befintliga lån upptagna av Clavister-koncernen, uppges det.

Ytterligare finansiering som Tagehus har åtagit sig blir tillgänglig givet att vissa villkor är uppfyllda.

Ränta på lånet löper över hela treårsperioden utan någon påverkan på koncernens likviditet. Lånet är utfärdat mot säkerhet i vissa koncerntillgångar och kan återbetalas genom utfärdande av nya teckningsoptioner baserade på ett lösenpris om 20 kronor.

Clavister uppger vidare att bolagets diskussioner med ett av världens större lånefinansieringsinstitut avseende ytterligare långfristig finansiering fortsätter och att bolaget räknar med att kunna ge mer information till marknaden i den här frågan i ett senare skede.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.