Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-15

Clean Motion AB offentliggör årsredovisning för 2019 vilket innehåller nedskrivningar

Clean Motion AB offentliggör sin årsredovisning för 2019. Denna innehåller nedskrivningar av engångskaraktär omfattande totalt 16,5  MSEK relativt tidigare kommunicerad bokslutskommuniké.

Clean Motion AB har idag offentliggjort sin årsredovisning för 2019. Styrelsen har i dialog med revisor beslutat att genomföra nedskrivningar omfattande totalt
16 485 TSEK till följd av osäkerheter främst avseende Corona pandemin men det finns även en osäkerhet baserat på det faktum att bolaget är under rekonstruktion.
Nedskrivningarna avser 100% av kundfordringarna (4 455 TSEK) gentemot dotterbolaget Zbee India som i nuläget betraktas som osäkra. Dessutom görs en nedskrivning avseende aktieinnehavet i Zbee India på 8 583 TSEK. Slutligen görs en nedskrivning produktutvecklingskostnader på 3 447 TSEK.

Räntekostnaderna har justerats upp med 17 TSEK gentemot Energimyndighetens villkorslån.

Sammantaget innebär det att Rörelseresultatet justeras till -12 961 TSEK och årets resultat blev -22 725 TSEK.

Lerum, 2020-06-15

Länk till Bolagets finansiella rapporter: www.cleanmotion.se/ir/finansiella-rapporter/

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson
VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-06-15 kl. 17:30 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd att använda. Bolagets elfordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08- 503 000 50.

För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.

Författare Clean Motion AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.