Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-23

Com Hem-stämman godkände fusion med Tele 2

wysiwyg_image

Vid Com Hems extra bolagsstämma röstade 32 aktieägare och ombud, som tillsammans företrädde 55,4 procent av aktier och röster i Com Hem, ja till en fusion med Tele 2.

Aktiespararna uttryckte sitt stöd för fusionen, men konstaterade att affären dessvärre utlöser beskattning av kontantdelen för många av de Com Hem-ägare som är skattskyldiga i Sverige. 

Aktiespararna frågade om Com Hems ledning i processen hade sökt något sätt att genomföra samgående som inte skulle ha utlöst reavinstskatt i onödan för långsiktiga, mindre aktieägare. En del av de sistnämnda får nu betala skatt på kontantdelen medan stora utländska och svenska fonder slipper undan.

Com Hems vd Anders Nilsson svarade att ledningen hade haft samtal med sådana aktieägare som krävt en kontantdel för att de skulle stödja fusionen. Resultatet blev en kompromiss innehållande både aktier i Tele 2 och en kontantdel.

Com Hems verksamhet är fokuserad på Sverige medan Tele 2 har omkring 40 procent av sin verksamhet utanför Sverige. Aktiespararna frågade om Com Hem kommer att expandera geografiskt så att alla kunder i nya Tele 2 kan erbjudas såväl mobil som fast tjänst?

Vd Anders Nilsson svarade att Tele 2 avser att satsa på Baltikum och Sverige. Övriga länder överges.

Beträffande regulatoriska frågor bekräftade vd att det inte fanns några indikationer på att EU-godkännande-processen skulle komma att fördröja fusionen.

Stämningen var god på den extra bolagsstämman. Deltagarna var uppenbart nöjda.

Aktiespararnas ombud var den ende som ställde några frågor om fusionen. 

Bevakare och författare: Svante Hezekielsson

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.