Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

COMBIGENE: RIKTAD EMISSION AV UNITS, TILLFÖRS 15,5 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Combigene har beslutat att genomföra en riktad emission cirka 21,6 miljoner units, vardera unit bestående av en aktie och en teckningsoption av serie TO5, till ett pris av 0:72 kronor per unit.

Emissionen motsvarar totalt om 1,5 miljoner euro eller cirka 15,5 miljoner kronor, före emissionskostnader, till det holländska investmentföretaget NYIP.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 11 procent jämfört med det volymviktade priset under en period om tio handelsdagar till och med den 31 juli.

Räknat från tisdagens handelskurs motsvarar erbjudandet en rabatt om 16,5 procent exklusive den vederlagsfria teckningsoptionen.

Nyemissionen av aktier innebär en utspädning om cirka 14,7 procent i förhållande till antalet aktier och röster i bolaget.

Teckningsoptionerna av serie TO5 ges ut vederlagsfritt och har samma villkor som bolagets teckningsoptioner av serie TO4, innebärande att teckningsoptionerna av serie TO5 kan utnyttjas för teckning av aktier under perioden 16 november till 30 november 2020 till en teckningskurs motsvarande 10 dagars volymvägd genomsnittskurs för perioden 2 november till 13 november 2020, med en rabatt om 30 procent, dock lägst 0,5 kronor och högst 0,7 kronor per ny aktie.

Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner tillförs bolaget maximalt ytterligare ca 15 miljoner kronor, före emissionskostnader.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.