Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-27

COMPARE-IT: GRUNDARE SÄLJER TILL NY OCH GAMMAL ORDFÖRANDE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Leif Liljebrunn, tidigare vd på Zeta Display, har ökat sitt ägande till totalt 880.010 aktier motsvarande 5,1 procent av kapitalet och rösterna i Compare IT.

Säljare av aktierna är Martin Strandqvist och Jimmy Björkman som sålt 500.000 respektive 170.000 aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset som betalades per aktie var 0:75 kronor stycket.

Martin Strandqvist är grundare och styrelseledamot i bolaget. Han kommer under hösten att lämna sin anställning och avstår omval till styrelsen vid bolagsstämman.

Jimmy Björkman är också en av grundarna till bolaget.

Leif Liljebrunn är föreslagen som ny ordförande för bolaget och kommer efterträda Jeanette Andersson som vid stämman föreslås kvarstå som styrelseledamot. Han ägde innan affären cirka 1,2 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Jimmy Björkman har utöver aktierna som sålts till Leif Liljebrunn sålt resterande del av innehavet till Nudging Capital, en post som uppgick till totalt 114.014 aktier.

Nudging Capital AB blir efter affären bolagets näst största ägare med ett innehav på totalt cirka 2,3 miljoner aktier, motsvarande 13,4 procent av kapitalet och rösterna i Compare-IT. Tidigare ordförande för Compare-IT, Jeanette Andersson, är ordförande för Nudging Capital AB.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.