Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-15

COMPARE-IT: NETTOOMSÄTTNINGEN SJÖNK 4 KV, OFÖRÄNDRAD FÖRLUST

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Compare-IT, ett teknikbolag inom byggnadsautomation och lösningar för smarta hem, redovisar ett nettoresultat för det för det fjärde kvartalet, februari-april, i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på -1,1 miljoner kronor (-1,0).

Nettoomsättningen sjönk till 1,2 miljoner kronor (1,8).

"Minskad fakturering under fjärde kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år beror främst på minskad försäljning till Svensk Husproduktion AB, som av kostnadsskäl valt att gå över från standarderbjudande till tillval. Under fjärde kvartalet drabbade även Corona världen och har haft en effekt på utfallet i fjärde kvartalet", skriver Compare-IT i delårsrapporten.

Bolaget har arbetat med att kostnadsreducera.

"Efter genomförd förfining av Smart Homeline, hård- och mjukvara, har vi kunnat minska externa konsulters uppdrag, vilket kraftigt har reducerat externa kostnader. Compare-IT har fått beviljat korttidspermitteringar motsvarande 60 procent, betalar lägre arbetsgivaravgifter samt fått sex månaders amorteringsanstånd på befintliga lån hos Almi och Nordea. Dessa åtgärder bidrar till att skapa uthållighet på en tillfälligt påverkad marknad", skriver Kerstin Lindkvist Toms som är vd för Compare-IT.

Vidare uppger Compare-IT att garantikostnaderna har minskat kraftigt under perioden och att kvaliteten på bolagets smarta hem-system och installationer har nått önskvärd nivå.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.