Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

Concentric AB: Concentric slutför EMP-transaktionen - på väg att slå försäljningsmålet för elektriska produkter

I enlighet med tillkännagivandet den 26 oktober 2021 tillkännager Concentric AB ("Concentric") idag att förvärvet av Engineered Machined Products, Inc. ("EMP") har slutförts. Med förvärvet av EMP och den strukturella förändringen mot en koldioxidneutral verklighet inom transportsystem och tillhörande infrastruktursystem, är Concentric nu övertygad om att bolaget kommer att överträffa sitt ambitiösa mål att ha 20 % av koncernens försäljning från elektriska produkter till 2025.

David Woolley, VD för Concentric kommenterar:

"Detta är den enskilt viktigaste händelsen för Concentric sedan noteringen 2011. Oavsett vilken teknik våra kunder föredrar - bränsleceller, batteri eller hybridlösningar - kan vi nu erbjuda lösningar som är universellt tillämpliga. Den underliggande tillväxten i detta segment är attraktiv, dessutom kan vi använda vår globala närvaro för att pusha EMP:s produktportfölj samtidigt som vi kompletterar våra erbjudanden för att skapa ett mer attraktivt erbjudande till befintliga och nya kunder."

Om EMP

EMP sysselsätter över 400 personer och har lång erfarenhet från 2006 av att utveckla och kommersialisera elektriska pumpar och andra elektriska produkter och system. EMP har ett stort internt elektroniktekniskt team, vilket innebär att de kan ha ett betydande engagemang i konstruktions- och valideringsprocesserna. EMP producerar också en rad mekaniska pumpar som kommer att komplettera Concentrics befintliga produktportfölj och har uppvisat en imponerande förmåga att utnyttja robotik och automationsteknik i sina tillverkningsprocesser.

För ytterligare information kontakta David Woolley, telefon +44-121-445 6545

Författare Cision