Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-04-10

Consiliums två motriktade krafter

Aktiens positiva utveckling bröts i februari. Nu återstår det att se ifall den nyliga skjutsen i kursen räcker till att falla in i en positiv trend igen.

Det senaste året har varit enormt lönsamt för Consiliums aktieägare. I mitten på februari bröts dock den långsiktiga positiva trend som aktien ridit i 10 månader och kursen föll ner till MA200 innan den tog ett rejält skutt upp i ett förgäves försök att komma tillbaka till rätt sida om den positiva trenden. Kursen har två motstånd i närtid att ta sig genom för att bli tydligt tekniskt positiv: Först ett vid 68 kronor och sen den positiva trendlinjen som blir alltmer avlägsen för varje dag. Båda motstånd är välbeprövade och starka. Dock är MACD positivt och kursen ligger dessutom över alla vanliga långsiktiga och kortsiktiga MA-mått. Om en aktie ska bryta starka motstånd så är det med förutsättningar som dessa.

När vi bedömer att en aktie är tekniskt neutral så beror det normalt på bristen på tydliga tekniska riktningar. Nu ser vi istället Consilium som neutral på grund av två starka och motriktade krafter. Brott av motstånden utgör köpsignaler medan brott av MA-måtten utgör säljsignaler. Den riskvillige köper redan nu; den försiktige väntar tills riktningen blir tydligare.

wysiwyg_image

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.