Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-29

CREDIT SUISSE: NETTORESULTATET BLEV 546 MLN CHF 3 KV (EST 723)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Credit Suisse redovisar ett resultat efter skatt på 546 miljoner schweizerfranc för det tredje kvartalet 2020 (881). Väntat var ett resultat efter skatt på 723 miljoner schweizerfranc, enligt S&P Global Market Intelligence prognossammanställning.

Intäkterna uppgick till 5,2 miljarder schweizerfranc (5,3). Väntat var intäkter på 5,4 miljarder.

"Trots covid-19-pandemin och väsentliga negativa valutaeffekter på grund av den starka schweizerfrancen har vi under de första nio månaderna för året ökat intäkterna med 5 procent", skriver vd Thomas Gottstein i rapportens vd-ord.

Credit Suisse skriver i rapporten att banken nu avser dela ut den andra installationen av den utdelning för 2019 som hölls inne på grund av pandemiutbrottet i början av året. Banken avser också starta ett återköpsprogram av 1,5 miljarder egna aktier till ett värde av minst 1 miljard schweizerfranc under det kommande helåret 2021.

"Räntemiljön bör fortsätta ge stöd åt högre nivåer av efterfrågan för finansiering och vi väntar oss högre lånetillväxt som kan bidra till att kompensera för lågräntans negativa effekter", skriver banken under utsiktsavsnittet i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.