Du är här

2017-09-11

Credit Suisse ser uppsida i H&M

wysiwyg_image

H&M:s bruttomarginal kan återhämta sig nästa år tack vare minskade reor och lägre inköpskostnader, menar Credit Suisse i en färsk analys där rekommendationen höjs till outperform.

Det är den andra höjningen på kort tid då DNB Markets i torsdags höjde till köp i tron om en förbättrad bruttomarginal 2018.

Om H&M kan rensar ut sitt överskottslager under de kommande kvartalen kan bolaget gå in i 2018 "rent" för första gången på tre år och med möjligheten att ta igen delar av den reapress som tyngt under perioden, resonerar Credit Suisse.

Detta, i kombination med den svagare amerikanska dollarn, gör att Credit Suisse tror att H&M:s bruttomarginal har potentialen att förbättras 3,7 procentenheter 2018, där banken ligger in cirka hälften i sina estimat.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen har även riktkursen höjts, upp till 240 kronor från tidigare 185. I ett bästa scenario, vad Credit Suisse kallar för "blue sky scenario", sätts riktkursen till 320 kronor.

På kort sikt är vinstutsikterna fortfarande negativa då det andra halvår 2017 enligt Credit Suisse väntas markera en lägsta punkt för H&M. För att spegla detta har prognosen för vinst per aktie 2017 sänkts med ytterligare 4,7 procent.

Argumentationen känns även igen från Aktiespararnas analytiker som i slutet av augusti plockade in H&M-aktien i Korta Portföljen.

Läs den analysen här: "Nedslaget H&M lockar"

Redaktionen

Källa: Direkt

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.