Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-05

CTT får flygbolagsbeställning på avfuktarsystem för att fukt-skydda 10 Boeing 737-flygplan

CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör idag en flygbolagsbeställning för efterinstallation av avfuktarsystemet i 10 Boeing 737-flygplan hos en befintlig flygbolagskund som redan har systemet installerat i hela sin flotta av Boeing 737-flygplan. Baserat på listpris uppgår ordervärdet till cirka 6,5 miljoner. Systemen kommer att börja levereras i tredje kvartalet och slutföras i år.

Antikondensationssystem håller torrt i det så kallade ”Crown Area”, tar bort vatten från isolering, och minskar risken avsevärt för att överskottsvikt bildas från vattenackumulation. Lägre överskottsvikt minskar bränsleförbrukningen och sänker koldioxidutsläppen. Ytterligare kostnadsbesparingar erhålls genom lägre reparationskostnad från fuktrelaterade skador på elektronik och annan utrustning, lägre underhålls- och utbyteskostnad av isolering samt minskad ”down-time” beroende på elfel.

“Vi är tacksamma för den här flygbolagsbeställningen på vårt avfuktarsystem," säger Peter Landquist, Vice President Senior Advisor Sales. "Det här beslutet att fukt-skydda flygplansflottor ligger rätt i tiden; att vägra acceptera överskottsvikt och onödiga koldioxidutsläpp. Fler och fler passagerare, ägare och regeringar, kräver insatser och åtgärder för att minska utsläpp av koldioxid. Under min långa karriär på CTT har ett kilo i minskad överskottsvik aldrig tidigare haft ett större värde än idag. Varje kilo räknas!”

Om man tar bort 200 - 300kg på ett Boeing 737-flygplan uppnås följande fördelar:

  • 0,4 - 0,6% lägre bränsleförbrukning och
  • minskade CO2/NOX utsläpp på 65 - 95 ton per år med 25 000 - 38 000 liter bränslebesparing per år
  • Högre tillförlitlighet/kortare ”Out-Of-Service”
  • Lägre kostnad för byte av isolering/blankets

För ytterligare information:


Peter Landquist, VP Senior Advisor Sales, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 02 alt. mobil. 070-665 24 45 eller e-post: peter.landquist@ctt.se 
 
Ola Häggfeldt, Sales Director, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 30 eller e-post: ola.haggfeldt@ctt.se

Om CTT Systems


CTT är marknadsledande leverantör av fuktregleringssystem till flygplan som minskar kondensationsproblemen och höjer luftfuktigheten ombord. Antikondensationssystemet kan efterinstalleras i alla flygplanstyper från Airbus och Boeing. Det finns som tillval på A350XWB och kommer erbjudas som SFE-tillval på Airbus A320-familjen. Luftfuktare finns i optionskatalogen för cockpit på Airbus A350XWB, Boeing 787/777X och till besättningarnas viloutrymmen på A380, A350XWB, Boeing 777X samt som standardutrustning i alla viloutrymmen på Boeing 787. Luftfuktare till passagerarutrymmen finns som tillval på A350XWB och Boeing 777X samt för efterinstallation i alla moderna långdistansflygplan.
Besök även: www.ctt.se

Denna information är sådan information som CTT Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-05-05 13:00 CEST.

Bifogade filer


CTT får flygbolagsbeställning på avfuktarsystem för att fukt-skydda 10 Boeing 737-flygplan

Författare MFN