Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

CTT SYSTEMS: PAUSAR UTVECKLING TILL AIRBUS A320-PROJEKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) CTT Systems pausar utvecklingen av antikondensationsprodukter för fabriksmontering i Airbus A320-familjen. Detta sedan Airbus meddelat att man tagit bort fuktregleringssystemet DAGS som så kallad Options baseline på A321XLR.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Beslutet följer att man avser ha endast passiva system mot kondensation på den flygplanstypen. CTT beklagar beslutet och arbetar för att Airbus ska stå fast vid sitt åtagande och återuppta utvecklingen av DAGS, samtidigt som man förbehåller sig sina befintliga rättigheter", skriver CTT.

Det var i februari i år som CTT offentliggjorde att Airbus utsett CTT till direktleverantör av antikondensationsprodukter till fuktregleringssystemet DAGS som ett nytt tillval för fabriksmontering på A320 flygplansfamiljen. Certifieringen av DAGS skulle ske parallellt med Airbus utveckling av A321XLR, den senaste medlemmen i A320-familjen med extra lång räckvidd. När Airbus uppdaterade kravspecifikationen till A321XLR bestämde man att ta bort DAGS som Options baseline och endast ha passiva system mot kondensation. Detta föranledde Airbus att uppmana CTT till att stoppa alla relaterade aktiviteter.

"CTT beklagar Airbus beslut och pausar all relaterad utveckling. CTT arbetar för att Airbus ska stå fast vid sitt åtagande och återstarta ett nytt projekt som möjliggör fabriksmontering av DAGS till A320-familjen. Parallellt förbereder sig CTT inför eventuella förhandlingar för att nå en gemensam uppgörelse med Airbus avseende befintligt avtal", heter det.




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.