Du är här

2017-05-18

Cyxone: Cyxone i strategiskt utvecklingssamarbete med ett europeiskt CRO

CYXONE I STRATEGISKT UTVECKLINGSSAMARBETE MED ETT EUROPEISKT CRO

Cyxone meddelar idag att bolaget etablerat ett långsiktigt strategiskt samarbete med Sourcia, en klinisk kontraktforskningsorganisation (CRO) med kontor i Nederländerna, Belgien och Tyskland.

Cyxones affärsmodell är att med begränsad egen personal etablera samarbeten med olika partners för att genomföra sina studier på ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt. Vi har tidigare rapporterat från våra studier med T20K utförda av företag i Sverige, Danmark, Tyskland, USA, Schweiz, Österrike och Australien.

För att effektivt ta T20K genom de prekliniska studierna och studier i människa behöver Cyxone ett långsiktigt strategiskt samarbete med ett CRO som kan erbjuda de olika kompetenser och tjänster som bolaget behöver över tid utan att behöva etablera en kostsam infrastruktur.

Under Q4 2016 har Cyxone utvärderat ett antal CROs i Europa och i Nordamerika och under Q1 2017 aktivt arbetat med Sourcias team av experter för att utforma T20Ks utvecklingsplan för multipel skleros.

Efter denna "testperiod" så känner bolaget sig nu komfortabel med att långsiktigt samarbeta med Sourcia för att genomföra sitt pre-kliniska och kliniska utvecklingsprogram.

Cyxone har genom samarbetet med Sourcia kraftigt utökat sin strategiska förmåga för att framgångsrikt driva T20K genom pre-klinisk och klinisk utveckling.

2017-05-18

Kontakt
Cyxone AB (publ)
Kjell G. Stenberg, CEO
Tel: 0723-816168
E-post: kjell.g.stenberg@cyxone.com mailto:kjell.g.stenberg@cyxone.com
Adelgatan 21
211 22 Malmö
www.cyxone.com http://www.cyxone.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Cyxone Pressrelease 2017-05-18.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20333

Denna information är sådan information som Cyxone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 maj 2017 kl. 9.00 CET.

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyklotider. Cyklotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar. Bolaget fokuserar på utvecklingen av en substans, T20K, som hämmar nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för olika immunsjukdomar som t ex multipel skleros och ledgångsreumatism. Cyxones Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank.

www.cyxone.com http://www.cyxone.com/

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.