Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-10

Då gör Oriflame sin sista dag på börsen

wysiwyg_image

Familjen Af Jochnicks budbolag Walnut Bidco kontrollerar cirka 97,21 procent av kapital och röster efter att den förlängda acceptperioden löpt ut, den 8 juli. Sista dag för handel i Oriflames aktier på Nasdaq Stockholm blir den 17 juli 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var den 22 maj som Walnut, ett nybildat bolag indirekt helägt av medlemmar i familjerna till Robert af Jochnick och den framlidne Jonas af Jochnick, samt vissa till dem närstående personer, ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Oriflame.

Den 26 juni offentliggjordes att Walnut kontrollerade cirka 91,33 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Under den förlängda acceptperioden har budet accepterats av aktieägare representerande cirka 5,74 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Därutöver har Walnut Bidco på marknaden förvärvat 77.223 aktier (till pris som inte överstiger priset i budet), vilket motsvarar cirka 0,14 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Walnut Bidco kan komma att förvärva ytterligare aktier på marknaden.

Walnut Bidco kommer att initiera ett tvångsinlösensförfarande genom ett fusionsförfarande i enlighet med den schweiziska fusionslagen i syfte att förvärva de återstående aktierna i Oriflame mot kontant betalning.