Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-10

Då gör Oriflame sin sista dag på börsen

wysiwyg_image

Familjen Af Jochnicks budbolag Walnut Bidco kontrollerar cirka 97,21 procent av kapital och röster efter att den förlängda acceptperioden löpt ut, den 8 juli. Sista dag för handel i Oriflames aktier på Nasdaq Stockholm blir den 17 juli 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var den 22 maj som Walnut, ett nybildat bolag indirekt helägt av medlemmar i familjerna till Robert af Jochnick och den framlidne Jonas af Jochnick, samt vissa till dem närstående personer, ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Oriflame.

Den 26 juni offentliggjordes att Walnut kontrollerade cirka 91,33 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Under den förlängda acceptperioden har budet accepterats av aktieägare representerande cirka 5,74 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Därutöver har Walnut Bidco på marknaden förvärvat 77.223 aktier (till pris som inte överstiger priset i budet), vilket motsvarar cirka 0,14 procent av aktiekapitalet och rösterna i Oriflame. Walnut Bidco kan komma att förvärva ytterligare aktier på marknaden.

Walnut Bidco kommer att initiera ett tvångsinlösensförfarande genom ett fusionsförfarande i enlighet med den schweiziska fusionslagen i syfte att förvärva de återstående aktierna i Oriflame mot kontant betalning.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.