Du är här

2017-08-28

Då startar handeln igen

Handeln i fastighetsbolaget Hufvudstadens mindre likvida C-aktie kommer att återupptas igen på tisdag klockan 09.00.

Det framgår av ett börsmeddelande efter att aktien på måndagen återigen handelstoppats.

"Nasdaq Stockholm AB kommer att hålla kursutvecklingen och handeln i Hufvudstaden AB:s C-aktie under noggrann bevakning och kan komma att fatta ytterligare beslut om ingripanden i handeln med aktien, för att upprätthålla en ordnad handel", heter det.

Stockholmsbörsen upprepar samtidigt uppmaningen till handelsmedlemmar och deltagare i handeln att "vidta erforderliga åtgärder för att å sin sida verka för en ordnad handel och förhindra medverkan i handel som kan utgöra regelöverträdelser".

På måndagen gjordes avslut i C-aktien till initialt 230 kronor, följt av en överlag successiv rörelse upp mot 310 kronor innan aktien handelsstoppades.

Vid fredagens handelsstopp hade C-aktien stigit närmare 300 procent till 1.690 kronor, att jämföra med omkring 139 kronor för den mer likvida A-aktien. Även tidigare i förra veckan hade C-aktien stigit onormalt mycket.

Senare på fredagen bekräftade Hufvudstaden att bolaget inte hade någon icke offentliggjord information som kunde förklara kursuppgången.

Hufvudstadens C-aktie har 100 röster per aktie medan den mer likvida A-aktien har en röst per aktie. Det är dock sällan som rösträttsskillnader anses motivera kraftiga kursskillnader.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.