Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-29

Dagens nya aktierekar

wysiwyg_image

Analytikerkåren lyfter en riktig spelkomet – och ger en pressad telekomjätte tummen ned. En riktig aktiespararfavorit får samtidigt en höjd riktkurs och en säljrekommendation.

Intressanta omdömen.

Fredagsmorgonen har innehållit flera nya aktierekar.

Storbolagen får helt olika typer av betyg av analytikerna.

Evolution Gaming kunde inte ha fått en särskilt mycket bättre start på sin tid som börsaktör. Spelbolaget har klättrat 442 procent sedan noteringen i mars 2015.

LÄS MER: Sista chansen att stoppa ISK-smällen

I år är kursen upp omkring 93 procent. Nu har Evolution Gaming fått ytterligare ett erkännande. Danske Bank Markets har nämligen höjt bolagets riktkurs från 545 till 570 kronor och upprepar sin köprekommendation, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Även sektorkollegan Leo Vegas har gått bra under sin inledande tid på börsen. Nu får bolaget, enligt Nyhetsbyrån Direkt, en höjd riktkurs av Pareto. 84 kronor gäller i stället för 80. Köprekommendationen kvarstår.

MISSA INTE: Jobben där du går back som pensionär

Ny smäll för storbolaget

Det har inte varit lika muntra tongångar i Ericsson på sistone. Telekomjätten har meddelat svaga kvartalsresultat och sparpaket på löpande band. Som en följd har aktiekursen backat betänkligt. Sett över 2017 är den ned 13 procent.

Morgan Stanley tror att Ericsson, som är på jakt efter en ny ordförande som ska ersätta avgående Leif Östling, kommer att fortsätta handlas till lägre nivåer framöver. Det amerikanska analyshuset har sänkt Ericssons riktkurs från 50 till 42 kronor. Att ha jämnvikt i sin exponering mot Ericsson-aktien är Morgan Stanleys fortsatta rekommendation, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

SE ÄVEN: Därför kan börsen stiga kraftigt

Svenskklassikern kan stiga – eller sjunka

H&M backade nästan 6 procent efter torsdagens kvartalsrapport. En pressad bruttomarginal och ett varulager som inte riktigt kommit i önskad ordning fick investerarna att göra sig av med aktien.

Nu får dock bolaget, vars aktie är ned runt 12 procent hittills i år, en höjd riktkurs. Société Generale ser en framtida handelskurs på 195 kronor i stället för 167. Något som går att jämföra med de ungefärliga 210 kronor som aktien står i inför fredagens börsöppning. Den franska storbanken har däremot fortsatt en säljrekommendation på H&M.

SEB väljer att ge en behållrekommendation i stället för köp som tidigare varit omdömet gällande H&M. Det uppger Nyhetsbyrån Direkt, som hänvisar till uppgifter från Bloomberg First Word.

Nordea passar även på att höja sin riktkurs gällande Getinge. Medicinteknikbolaget väntas nu handlas till 194 kronor i stället för 180, enligt storbanken, som bibehåller sin köprekommendation på Getinge. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

YTTERLIGARE LÄSNING: Svaga utsikter för H&M

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.