Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

Dalsspira: Nu levereras yoghurten till Lidl

Dalsspira ingick i somras ett nationellt samarbete med Lidl om leverans av yoghurt till Lidl i Sverige och nu är leveranserna igång. Det innebär att Dalsspiras yoghurt nu finns i Lidls samtliga drygt 200 butiker runt om i landet. Samarbetet gäller två smaksatta yoghurtsorter - Hallon och Päron/Vanilj som saluförs under Dalsspiras varumärke.

Vi hoppas att det svenska folket skall gilla våra produkter och är stolta över att kunna erbjuda vår goda yoghurt från Trelleborg i söder till Boden i norr. Om du inte redan smakat rekommenderar vi dig att göra det och berätta för oss vad du tycker, vi tar gärna emot din feedback!

Ursprungligt pressmeddelande om samarbetet släpptes 210813. Läs nedan:

För Dalsspira innebär affären en möjlighet att lansera nya produkter till dagligvaruhandeln vilket är värdefullt av flera aspekter. Omfattningen av samarbetet är svår att uttala sig om då Lidl är en ny kund för Dalsspira och yoghurten är ny på nationell marknad.  

Yoghurten från Dalsspira ingår i en större satsning från Lidl vilka sedan länge har fokuserat på att ytterligare utöka sitt svenska sortiment. En satsning som fick extra fart under Coronapandemins upptakt våren 2020 då ett flertal matproducenter och bönder gick ut med ett nödrop.

"Vi har sedan lång tid arbetat för att utveckla vårt sortiment och nödropet bidrog till att vi ökade takten. Under de senaste åren har vi satsat på att bredda oss inom just svenska livsmedel med tanke på att många av våra kunder efterfrågar svensk mat. Vi har alltid ett stort fokus på att lyfta vårt växande sortiment eftersom vi vill säkerställa att konsumenterna känner till vårt breda utbud av svenska produkter", säger Bella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

"Att Lidl väljer Dalsspira som leverantör när de satsar på svenskt gör oss glada och stolta och vi hoppas att svenska folket skall uppskatta våra yoghurtar från Dalsland", säger Malin Jakobsson, VD Dalsspira mejeri.

Om Lidl Sverige

Lidl Sverige slog upp dörrarna i september 2003 och har idag 203 butiker i Sverige, hela vägen från Trelleborg i söder till Boden i norr. Lidl har de senaste åren vunnit flera priser för Bästa butikskedja i kategorierna dagligvaruhandel samt livsmedel.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Malin Jakobsson, VD
E-post: malin@dalsspira.se
Telefon: 073-068 82 18

Författare Cision