Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

Dalsspira: Nyemissionen övertecknad

Dalsspira mejeri AB avslutade tisdag den 7 september 2021 sin företrädesemission. Emissionen om drygt 4 MSEK tecknades till 151 %, varav 79 % tecknades med företräde. Dalsspira tillförs därmed 3,75 MSEK efter emissionskostnader som uppgår till cirka 0,25 MSEK.

- Det känns jätteroligt med det förtroende vi får från både befintliga och nya aktieägare, säger Malin Jakobsson, VD i Dalsspira mejeri AB. Det känns att vi är på rätt spår med lyckosamma lanseringar av produkter så som vår grillost som mött stor framgång. Nu ska vi satsa ytterligare på att synas både i butik och via sociala medier för att öka försäljningen av både färsk mjölk och goda ostar, men även följa upp alla de möjligheter som visat sig inom restaurangbranschen där det finns en efterfrågan på grillosten så som en svensk motsvarighet till Halloumi, för den klimatsmarta konsumenten som letar ett alternativ till kött på tallriken.

Fördelning av Units kommer att ske i linje med de kriterier som angavs i emissionsmemorandumet. Avräkningsnotor till de som erhållit tilldelning skickas ut under innevarande vecka.  Tilldelning kommer endast att ske till de investerare som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter och därutöver ansökt om ytterligare tilldelning i emissionen. Övriga investerare kommer inte att kunna beredas någon tilldelning.

Handel med utställda BTU kommer att ske till dess att aktierna och teckningsoptionerna registrerats hos Bolagsverket vilket beräknas ske i början av oktober 2021.

Genom emission av 2 020 709 Units i företrädesemissionen ökar antalet aktier efter registrering till totalt 10 103 546 st. Aktiekapitalet ökar samtidigt med 606 212,70 kronor till 3 031 063,80 kronor.

Denna information är sådan information som Dalsspira mejeri AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 september 2021.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Malin Jakobsson, VD
E-post: malin@dalsspira.se
Telefon: 073-068 82 18

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.