Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-20

Damberg om Teliaaffären: ”Sista ordet är inte sagt”

wysiwyg_image

Foto: Socialdemokraterna.

Näringsminister Mikael Damberg är "inte särskilt imponerad" av Telias förvärv av Bonniers tv-verksamhet och han tror affären kan bli en följetong i flera delar.

"Jag tror inte sista ordet är sagt. Nu kommer det börja en diskussion kring granskning av konkurrensfrågor och antagligen kring sändningstillståndet framöver. Men det blir också en mediepolitisk diskussion kring statens roll som medieaktör", säger han till Dagens Industri.

Mikael Damberg kommer på fredagen att träffa Telias styrelse.

"Jag har till ledningen för bolaget under hela den här processens gång sagt att det är viktigt med medial mångfald och att staten inte har några ambitioner att äga marksänd tv", säger han till tidningen.

Svenska staten, huvudman för public service-bolagen SVT och Sveriges Radio, äger 37 procent av aktierna i Telia.

SE ÄVEN: Klart: Telia köper TV4

Mikael Damberg säger vidare, enligt Dagens Industris artikel, att det inte är aktuellt att sälja innehavet.

"Redan Anders Borg gick igenom den frågan när han var finansminister kom han fram till att det inte gick att sälja Telia av säkerhetspolitiskt relaterade skäl. De argumenten har inte blivit mindre viktiga i dag än tidigare. Man måste ha väldigt klart för sig vad man gör om man i det här säkerhetspolitiska läget bestämmer sig för sådana handlingsvägar", säger Mikael Damberg.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.