Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-15

Därför är det säljläge i verkstadsjättarna: ”Svagare utsikter”

wysiwyg_image

Société Générale har antagit en försiktigare syn på verkstadssektorn under 2019 och hänvisar till avsevärt svagare tillväxtutsikter.

Det skriver investmentbanken i en sektoranalys.

Verkstadssektorn är utsatt för ökande marginalrisker och en avmattad resultattrend som har sin grund i politisk osäkerhet, handelsspänningar och risken för en recession under 2020, menar Société Générale (SG).

Enligt analysen tror SG att den oro över verkstadssektorns tillväxtutsikter som karaktäriserade andra halvåret 2018 inte kommer att lätta under 2019.

"Tillväxten ser ut att fortsätta att försämras över nyckelregionerna och slutkundsmarknaderna, i synnerhet för bilar och halvledare, eftersom makroriskerna är fortsatt förhöjda givet handelskriget, politisk osäkerhet och risken för en recession", heter det i analysen.

SG föredrar att vara exponerade mot defensiva, sencykliska namn och undviker bolag med tidig eller mellancyklisk exponering.

I analysen har SG nedgraderat sju aktier i verkstadssektorn och uppgraderat två. Bland annat har rekommendationerna sänkts för Volvo och Atlas Copco till sälj (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

För SKF upprepas rekommendationen sälj och aktien pekas ut som SG:s "least preferred" i sektorn medan Schindler är investmentbankens "preferred pick".

Sandvik står också på säljlistan hos SG medan ABB däremot ser fortsatt köpvärd ut.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.