Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-17

Därför rusar aktien: ”Goda förutsättningar”

wysiwyg_image

Gränges, som tillverkar valsade aluminiumprodukter till bland annat värmeväxlare, stiger brant på måndagens Stockholmsbörs.

Aktien får draghjälp av Handelsbanken Capital Markets som sedan tidigare rekommenderar köp av aktien och som på måndagen släppt en positiv kommentar om bolaget.

Handelsbanken fortsätter se goda förutsättningar för Gränges att höja priserna i den amerikanska verksamheten, enligt ett referat av kommentaren som Bloomberg News har författat.

Vidare pekar Handelsbanken på positiva valutaeffekter och banken har nu en mer positiv syn på bolagets europeiska rörelse. Sammantaget har Handelsbanken höjt sin prognos för ebitda-resultatet 2019 med 5 procent, vilket ger ett "attraktivt" p/e-tal på 8, enligt Bloomberg News referat.

Handelsbanken höjer riktkursen från 138 till 142 kronor och den nya riktkursen ligger högst av de sammantaget fem banker som går att hitta i Bloombergs sammanställning.

Gränges hade vid 13-tiden stigit med nästan 9 procent till 111 kronor. Aktien har klättrat med 35 procent sedan årsskiftet men gått relativt svagt under sommaren.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.