Du är här

2017-09-27

Därför sänker Goldman Sachs Electrolux

Goldman Sachs tror att råvarupriserna kommer att öka till nackdel för Electrolux, att USA-marknaden kan försämras, särskilt vad gäller försäljningspriser, och att oro för konjunkturnedgångar kan stå i vägen för uppvärderingar.

Det skriver banken i en analys av vitvarubolaget, och sänker rekommendationen till neutral från köp samt tar bort aktien från sin europeiska köplista. Riktkursen sänks till 290 från 320 kronor. Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om själva rekommendationsförändringen tidigare under onsdagen.

"Enligt vår syn är den senaste tidens nyhetsflöde (kring prismiljön, råvarupriser och volymer) ofördelaktigt, och efter våra estimatsänkningar ligger vi nu 3 procent under Bloombergs konsensus för rörelseresultatet 2017", skriver Goldman Sachs.

"Med det sagt fortsätter vi att spå gradvisa lönsamhetsförbättringar under 2017 och 2018, något vi tror att marknaden väntar sig", fortsätter det.

Värderingen betecknas som föga krävande, men någon större chans till ytterligare kurslyft finns knappast enligt Goldman Sachs, som noterar att aktien nu handlas med en 16-procentig premie mot sektorn, jämfört med rabatt på 7 procent historiskt sett.

Electrolux var sämsta OMXS30-aktie med minus 3,4 procent till 273 kronor klockan 13.15 på onsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.