Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-23

Därför sänks spelkometen: ”Ansträngd värdering”

wysiwyg_image

Paradox värdering har sprungit iväg sedan rapporten för det första kvartalet i maj och handlas nu med en kraftig premium mot svenska och internationella branschkollegor. Det anser Carnegie som sänkt sin rekommendation för gamingbolaget till behåll (köp), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Innan rapportsläppet handlades Paradox till strax under 140 kronor och i fredags stängde aktien till 216. Efter den nedgång som noterats hittills under måndagen ligger kursen kring 204 kronor.

Utöver den nu ansträngda värderingen lyfter Carnegie inte fram några egentliga negativa faktorer i sin analys. Investmentbanken tror på en tillväxt i nuvarande spelportfölj på 15-20 procent per år 2018-2020 och ser positivt på förvärvet av Harebrained i början av juni. Prognosen för Paradox vinst per aktie har höjts med 1-5 procent 2019-2020.

MISSA INTE: Efter rapportsmällen – proffsen sänker byggjätten

Carnegie pekar på att det kan finnas en uppsida i estimaten för 2018-2020 från aviseringar av nya spel eller om intäkterna från nyligen lanserade spel som Surviving Mars och Battletech visar sig vara mer uthålliga än beräknat.

"Likväl anser vi att Paradox behöver göra förvärv, och helst större, för att berättiga sin nuvarande värdering", skriver Carnegie.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.