Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-06

Därför ska du inte köpa investmentbolaget nu

wysiwyg_image

I en dagsfärsk analys rekommenderar analytiker investerare att köpa den underliggande portföljen istället för att äga aktier via Industrivärden.

Strax innan börsstängning i fredags var det dags för Industrivärden att lämna in rapport för det föregående räkenskapsåret. Sajten Aktiellt presenterar idag en analys gjord av Kepler Cheuvreux där man väljer att upprepa sin rekommendation Minska för bolaget. 

Man väljer även att höja riktkursen till 260 kronor från tidigare 200 kronor. 

Istället rekommenderar sajten investerare att köpa portföljen. Detta med anledning av att aktierna handlas till en rabatt som för tillfället inte anses vara attraktiv. Portfölj är enkel att replikera då den är 100% noterad, skriver analyshuset. 

I analysen skriver man vidare att man är besviken på Industrivärdens brist på portföljaktivitet och motiverar därmed att aktien bör handlas med en rabatt på 20%. Detta går i linje med aktiens historiska genomsnitt.  

Man väljer att ha en positiv syn på portföljen då 75% av innehaven får en Köp rekommendation av analytikerna.   

Vidare så noterar Pareto att aktien handlas till en 13-procentig rabatt mot rapporterat substansvärde. Sedan 1995 har aktien i genomsnitt handlats till en rabatt på 21% mot substansvärdet och sedan 2018 har rabatten snittat 11%.

LÄS MER: Veckans aktie: Sälj folkkära aktien - har en nedsida på 25%

LÄS MERAktierna rasade rejält - tidningens råd: Köp nu

Författare Jessika Bouveng