Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-20

DBP International AB: Expert bekräftar att DBP:s prekliniska paket är komplett

  

Double Bond Pharmaceutical International AB (publ) ("DBP") rapporterar att man har fått bekräftelse av externa prekliniska experter att bolagets prekliniska studiepaket är tillräckliga för att kunna ingå klinisk fas I. De externa konsulterna har en lång, internationell erfarenhet inom prekliniska och kliniska studier samt regulatoriska krav därtill inom onkologi.

"Detta är enormt goda nyheter för oss då det prekliniska studiepaketet är en viktig del av dokumentationen för ansökan om klinisk fas I, "- kommenterar Lili Li, Produktutvecklings Specialist för DBP, - "Det är denna del som ska verifiera vår data från djur och rättfärdiga att produkten, för första gången (i EU) ska kunna användas i människa d.v.s. First Patient In."

Om SI053/Temodex: Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid utvecklat av RI PCP i Minsk i Vitryssland, är registrerad i Belarus sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och utvecklas nu under namnet SI-053 i DBPs pipeline för att nå den Europeiska och globala marknaden. SI-053 förbereds sedan förvärvet för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att bli ett registrerat läkemedel mot hjärncancer i EU och globalt. Video presentation: https://youtu.be/v1YLyyUS7DA  

Författare Cision