Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-16

Det höjda budet på Cary Group är gott nog

Den usla responsen, där endast 10% av aktieägarna accepterade det ursprungliga budet, har fått budgivarna att lätta ytterligare på plånboken. Det nya budet är gott nog och aktieägarna bör acceptera.

Budgivaren, Nordic Capital och CVC Fonder, har höjt sitt bud till 70 kronor från tidigare 65 kr. Det innebär att budet nu är likvärdigt med Cary Groups introduktionskurs för mindre än ett år sedan. Premien, baserat på sista handelsdagen innan det ursprungliga budet offentliggjordes, uppgår nu efter höjningen till ca 72%. Höjningen har också fått styrelsens oberoende budkommitté att svänga och nu enhälligt rekommendera budet. Även storägaren SEB Fonder har gjort helt om och har meddelat att de avser att acceptera.   

Givet omständigheterna, där risken finns att marknadsförutsättningarna försämras ytterligare, anser Aktiespararna att det höjda budet är gott nog. Aktiespararna rekommenderar därför aktieägarna att acceptera budet.

 

Aktiespararna aktieägarna att notera:

  • Att Cary Groups oberoende budkommitté rekommenderar det höjda budet.
  • Att det höjda budet inte kan höjas ytterligare.
  • Att budtiden löper ut den 22 september, men att du beroende på vilken bank du använder kan behöva lämna besked tidigare.

 

Stockholm den 16 september 2022

Sveriges Aktiespararares Riksförbund

Joacim Olsson, VD

Vid frågor kontakta Sverre Linton, 076-826 15 15

Författare Bolagsbevakningen