Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-12

DEX TECH: POSITIVA UPPFÖLJNINGSRESULTAT FÖR OSTEODEX I FAS 2B

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsföretaget Dex Tech, listat på Spotlight, har avslutat sin fas 2b-studie för Osteodex med positiva uppföljningsresultat.

Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget uppger att avsikten är att teckna licensavtal innan utgången av innevarande år.

"Det här är viktiga resultat som är betydelsefulla vid våra affärsdiskussioner", säger vd Anders Holmberg, enligt pressmeddelandet.

Dex Tech har fått tvååriga uppföljningsresultat från de sista patienterna i den randomiserade fas 2b-studien för behandling av skelettmetastaserande kastrationsresistent prostatacancer (mCRPC).

Studiens primära mål, "endpoints", gällande markörer för benmetabolism har väl uppnåtts. En klar majoritet av patienterna visade reduktion i sina skelettmarkörer i blod av den givna behandlingen med Osteodex, uppger Dex Tech.

I studiens sekundära mål finns totalöverlevnad som studerats genom 24 månaders uppföljning efter avslutad behandling.

"Resultaten från studien är mycket positiva och visar att Osteodex effektivt bromsar tumörsjukdomen. Data avseende totalöverlevnad skall ses som en indikation, då dessa data, av naturliga skäl, behöver konfirmeras i en betydligt större, så kallad fas 3-studie", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.