Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

DIAMYD MEDICAL: KURS I RIKTAD NYEMISSION 28 KR/A, RABATT 17%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diamyd Medical har, i enlighet med vad som offentliggjordes i bolagets pressmeddelande på torsdagskvällen, genomfört en riktad kontant nyemission om 5.357.143 B-aktier till en teckningskurs om 28 kronor per aktie.

Kursen, som fastställdes genom accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om cirka 17 procent beräknat på den volymviktade genomsnittskursen på Nasdaq First North Growth Market för de 30 senaste handelsdagarna.

Genom den riktade nyemissionen tillförs bolaget cirka 150 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

Likviden från den riktade nyemissionen ska användas till att uppnå viktiga milstolpar med fokus på inledning av en avgörande precisionsmedicinsk fas 3-studie i samtliga berörda länder med diabetesvaccinet Diamyd samt pågående etablering av en egen tillverkningsanläggning i Umeå för produktion av det rekombinanta mänskliga proteinet GAD65.

Den riktade nyemissionen medför en utspädning för befintliga aktieägare om 7,0 procent av antalet aktier i bolaget och 5,4 procent av antalet röster i bolaget.

I samband med transaktionen kommer bolagets största ägare Anders Essen-Möller att låna ut 5.357.143 B-aktier till Aktieinvest FK i syfte att underlätta leverans av aktierna. Aktierna kommer att återlämnas i samband med att nyemissionen registrerats hos Bolagsverket.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.