Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-15

DIAMYD MEDICAL: SER RATIONELLT UTFALL AV FAS 2B-STUDIE - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Diamyd Medical lyckades inte nå sitt primära mål i Diagnode 2-studien, men lyckades ändå nå signifikans i en genetisk delgrupp av de undersökta patienterna. Det primära målet handlade om ett bevarande av betacellfunktionen 15 månader efter diagnos, mätt genom måltidsstimulerad C-peptid vid behandling av typ 1-diabetes.

"Det här är kanske det mest vetenskapligt rationella resultatet vi kunde få. Man hoppas alltid att det ska fungera i hela gruppen, men den här pilotstudien pekade åt det här hållet", säger Diamyd Medicals vd Ulf Hannelius till Nyhetsbyrån Direkt.

Med utfallet från den meta-analys som Diamyd Medical tidigare har sett kom utfallet av Diagnode 2-resultatet inte som någon större överraskning.

"Det vi nu ser är att vi i en prospektiv studie kan validera de här retrospektiva analyserna. Givet det hade vi lagt in de här subgruppsanalysen som en predefinierad analys i statistiska analysprotokollet", säger Ulf Hannelius.

Ungefär hälften av alla patienter med typ 1-diabetes tillhör den berörda genetiska subgruppen där Diamyd Medical nu har sett signifikant bevarande av betacellerna.

Resultaten innebär att Diamyd har potential att bli en så kallad precisionsmedicin.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.