Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-28

Dividend Sweden: Avtal om ägarspridning av Sensec Holding

AVTAL OM ÄGARSPRIDNING AV SENSEC HOLDING

Dividend Sweden har förvärvat aktier i Sensec Holding AB från företagets huvudägare Des Mond AB. Samtidigt har avtalats att ca 90% av dessa ska delas ut till Dividends aktieägare inför kommande listning av Sensec.

Sensec Holding är moderbolag i en koncern där dotterbolagen Sensec AB och Sensec Personlig Säkerhet AB ingår. Sensec är det ledande teknik- och tjänsteföretaget för tillhandahållande av kompletta säkerhetslösningar för de mest krävande och känsliga miljöer i Sverige. Sensec AB har en enastående marknadsposition i de segment som har störst krav på säkerhet så som flygplatser, kärnkraftverk, fängelser, och de mest känsliga offentliga miljöerna som riksdag- och regeringskansli och stora politiska evenemang och sportarrangemang. Bolaget har varit verksamt sedan 1982 och under 2016 omsatte koncernen ca 92 MSEK med en vinst om 0,5 MSEK. Avsikten är nu att expandera bolaget och en marknadsnotering är ett naturligt steg. För mer information om Sensec, besök bolagets hemsida: www.sensec.se http://www.sensec.se .

"Våra tillväxtplaner passar väl in med en notering för att göra Sensec mer känt för allmänheten och att samarbeta med Dividend Sweden för att bredda ägandet känns väldigt positivt", säger Michael Pettersson, VD Sensec Holding.

"Sensec är ett bolag vars produkter många redan varit i kontakt med utan att veta om det, t ex i samband med säkerhetskontroller på en flygplats. Att vara delaktig i bolagets fortsatta expansion och möjliggöra för fler att känna till bolaget i samband med ägarspridning och listning är väldigt inspirerande", säger Bo Lindn, VD Dividend Sweden.

Värdet av aktierna förvärvade av Dividend Sweden uppgår till ca 3,3 MSEK räknat på kommande emissionskurs. Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till extra bolagsstämma i början av april.

Stockholm 2017-03-28

För ytterligare information kontakta:
Bo Lindn, VD Dividend Sweden, 0738-32 00 22, bo.linden@dividendsweden.se mailto:bo.linden@dividendsweden.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Dividend Sweden Pressrelease 2017-03-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19806

Dividend Sweden
Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.