Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-19

Dividend Sweden: Avtal om ägarspridning med Realtid Media

AVTAL OM ÄGARSPRIDNING MED REALTID MEDIA

Dividend Sweden har ingått ett avtal om att förvärva totalt 1 850 000 aktier i Realtid Media i en nyemission till kursen 1 kr/aktie. Samtidigt har avtalats att Dividend Swedens styrelse skall föreslå en ägarspridning av aktierna i Realtid Media under första kvartalet 2019. Realtid Media förbereder sig för en listning under andra halvåret 2019.

Dividend Sweden avser kalla till en bolagsstämma under första kvartalet 2019, som föreslås besluta att dela ut totalt ca 2,6 miljoner aktier i Realtid Media till sina aktieägare, varav ca 900 000 är aktier Dividend äger sedan tidigare.

Realtid Media AB bedriver en målgrupps-centrisk verksamhet riktad mot yrkesverksamma inom finansbranschen och beslutsfattare i näringsliv och stat/kommun med ansvar för kapitalmarknad, finansieringsfrågor, strategiarbete (M&A) och kapitalförvaltning. Modellen är utpräglad Business-to-Business, starkt nischad och högt upp i värdeskalan.

Verksamheten består idag av driften av den dagliga ekonomisajten Realtid.se. Den övergripande affärsidén är att genom en högkvalitativ nyhetskanal, under ett starkt varumärke, bygga en digital distributions- och marknadsföringskanal. Denna digitala pipe-line ger Realtid Media en unik strategisk tillgång. Närheten till målgruppen och den tydliga kundnyttan gör att verksamheten kan utveckla ett allt mer komplext informations- och databaserat produkterbjudande. Sammantaget bedöms modellen vara mycket skalbar.

Vi är glada över att tillsammans med Dividend Sweden bredda vår aktieägarbas genom en ägarspridning. Efter många krävande år är Realtid Media inne i en spännande tillväxtfas och vår ambition är att fortsätta utveckla bolaget under 2019 och ansöka om notering av bolagets aktier. Vår bedömning är att detta är ett viktigt steg på den vägen, säger Jonas Wiwen-Nilsson, VD på Realtid Media.

"Realtid Media har lyckats väl med att attrahera läsare genom kvalitativ journalistik med fokus på finansmarknaden. Realtids bevakning av finansmarknaden ligger oss själva nära varför en ägarspridning genom Dividend är logisk, säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till bolagsstämman.

Stockholm 2018-12-19

För ytterligare information kontakta:
Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-32 00 22, bo.linden@dividendsweden.se mailto:bo.linden@dividendsweden.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Dividend Sweden Pressrelease 2018-12-19.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24831

Dividend Sweden
Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.