Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-28

Dividend Sweden: Dividend Sweden förvärvar aktier i Zenterio

DIVIDEND SWEDEN FÖRVÄRVAR AKTIER I ZENTERIO

Dividend Sweden förvärvar aktier i Zenterio Dividend Sweden har avtalat om förvärv av totalt 2 090 000 aktier i Zenterio AB (publ), motsvarande ca 2,4% av antalet aktier i bolaget.

Dividend Sweden förvärvar ca 2,4% av aktierna i Zenterio från 12 säljare, för 6,50 kr/aktie. Betalning sker dels kontant med 3 kr/aktie, före årsskiftet, samt 3,50 kr/aktie i nyemitterade aktier i Dividend Sweden. Dividend ägde sedan tidigare 62 000 aktier i Zenterio.

Styrelsen i Dividend Sweden avser kalla till en extra bolagsstämma inom kort, med förslag om en riktad emission till säljarna av aktierna i Zenterio. Förslaget kommer omfatta nyemission av totalt 2 090 000 aktier till kursen 3,50 kr/aktie.

Zenterio är ett mjukvarubolag som utvecklar ett oberoende operativsystem och en plattform för digital- tv-boxar och tv-apparater, som kan användas av tillverkare av sådana produkter. Zenterio möjliggör för TV operatörer att effektivt hantera och leverera underhållning till sina kunder. Mer information finns på Zenterios hemsida www.zenterio.com http://www.zenterio.com . Zenterio hade under första halvåret 2018 en omsättning om 125,6 MSEK, med EBITDA på 2,7 MSEK.

Dividend Sweden har sedan tidigare ett mindre innehav i Zenterio och när möjligheten att köpa en större post uppstod bedömde vi det som en attraktiv affär för oss. Zenterio har tidigare fört diskussioner om en börsnotering, vilket vi hoppas ska ske under 2019, säger Bo Lindn, VD Dividend Sweden.

Stockholm 2018-09-28

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindn, VD Dividend Sweden, 0738-320022, bl@dividendsweden.se mailto:bl@dividendsweden.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Dividend-Sweden Pressrelease 2018-09-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24224

Dividend Sweden

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.