Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-03

Doxa: DOXA FORTSÄTTER ATT UTÖKA NÄRVARON PÅ DEN NORDAMERIKANSKA MARKNADEN

DOXA FORTSÄTTER ATT UTÖKA NÄRVARON PÅ DEN NORDAMERIKANSKA MARKNADEN

Doxa har tecknat ett distributionsavtal med Sky Dental Supply för den nordamerikanska marknaden och erhållit en första order till ett värde om 10 000 USD. Lanseringen av Ceramir(r) Crown & Bridge i samarbete med Sky Dental Supply sker nu på den stora dentalmässan CDA i Anaheim i Kalifornien, USA. Doxas produkter pryder där framsidan på deras säljbroschyr. Sky Dental Supply är primärt verksamma i Kalifornien och västra USA. Det är en del av USA som Doxa satsar på för att öka våra marknadsandelar. Kännetecknande för Sky Dental Supply är att de i huvudsak marknadsför och säljer produkter som de tror gör skillnad och som de kan växa snabbt med. Sky Dental Supply har också nära relationer med flera av föreläsarna i vårt Key Opinion Leader nätverk (KOL-nätverk). Sky Dental Supply arbetar med försäljning både genom event vid KOL-föreläsningar och på traditionellt sätt som distributör med weborders och kundtjänst.

Sky Dental Supply är en mellanstor aktör som kommer att marknadsföra och sälja Ceramir Crown & Bridge via alla sina försäljningskanaler. Deras ambition är att Ceramir Crown & Bridge skall bli ett av deras flaggskepp. Sky Dental Supply har ett team på 30 personer, varav 14 säljare som aktivt besöker tandläkarkliniker. Doxa har nu tillsammans med dem utarbetat ett flertal kampanjer, events och andra säljaktiviteter till stöd för deras lansering av Ceramir Crown & Bridge.

Sky Dental Supply anser att Ceramir Crown & Bridge är en "one-of-a-kind product, that offers the highest quality".

Nordamerika är vår huvudmarknad för framtida tillväxt vilket kommer att kräva ökade marknadsandelar. Avtalet med Sky Dental Supply, som är en stark regional distributör i Kalifornien och västra USA, är viktigt för oss i vår målsättning att nå ut till fler nya kunder och öka medvetenheten kring våra unika produkter, säger VD Henrik Nedoh.

Uppsala den 3 maj 2019

För ytterligare information:

Henrik Nedoh VD, på telefon 018-478 2000
E-post: Henrik.nedoh@doxa.se mailto:Henrik.nedoh@doxa.se

Läs mer på webben: www.doxa.se http://www.doxa.se

Produkten Ceramir: www.ceramir.se http://www.ceramir.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Doxa Pressrelease 2019-05-03.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=26001

Kort om Doxa

Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir(r) Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail: certifiedadviser@penser.se mailto:certifiedadviser@penser.se ).

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.