Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-02-02

Doxa: Doxa tecknar ett andra avtal i Asien

DOXA TECKNAR ETT ANDRA AVTAL I ASIEN

Doxa har tecknat ett andra distributionsavtal med Galla Dental, denna gång för försäljning i Singapore via systerföretaget SA Dental Supply. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dentalcement, Ceramir(r) Crown & Bridge.

Doxa tar nu nästa steg på den asiatiska marknaden med det biokeramiska dentalcementet Ceramir Crown & Bridge. Galla Dental och Doxa har sedan tidigare distributionsavtal om samarbete i Malaysia och lägger nu alltså även till Singapore.

Galla Dental och systerföretaget SA Dental Supply är en gedigen och framgångsrik dentalgrupp och fungerar som en "one-stop-shop" för kunder i både Malaysia och Singapore. De har god kunskap om sin marknad, en stor kundbas och en klar id för hur de skall göra Ceramir till förstahandsvalet för de flesta cementeringarna i Singapore och Malaysia. De kommer att presentera Ceramir på en daglig basis både som en egen produkt och som en del av ett paket med andra produkter.

"Ceramir is a breakthrough product! What it can do to help our dentists is too good to be true. We are all very excited to now also launch Ceramir in Singapore", säger KP Leow, VD SA Dental Supply och Galla Dental.

"Den asiatiska marknaden är en stor och hittills orörd marknad och det andra samarbetsavtalet med Galla Dental är därför ett viktigt nästa steg för Doxa. Den asiatiska marknaden är dessutom delvis annorlunda än de västerländska och det är därför bra att vi börjar med de mindre länderna i Asien. Vi är mycket nöjda med att skrivit ett breddat distributörsavtal med Galla Dental, som via SA Dental Supply nu även börjar sälja Ceramir i Singapore", säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 2 februari 2017

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: torbjorn.larsson@doxa.se mailto:torbjorn.larsson@doxa.se

Läs mer på webben: www.doxa.se http://www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se http://www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 februari 2017 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir(r) Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.