Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-11

DOXA: TECKNAR AVSIKTSFÖRKLARINGAR FÖR KÖP AV FASTIGHETER (NY)

(Tillägg: på fler ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dental- och fastighetsbolaget Doxa har tecknat avsiktsförklaringar om två förvärv av fastighetsbestånd.

Det ena förvärvet avser 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad, ägare till ett tjugotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde om cirka 1.650 miljoner kronor. Fastigheternas årliga hyresintäkter uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

Det andra förvärvet avser samtliga aktier i Sundsbron, ägare till fyra kommersiella fastigheter och tomträtter i Malmö med ett fastighetsvärde om 251 miljoner kronor. Fastigheternas årliga hyresintäkter uppgår till 17 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsikten är att båda affärerna ska slutföras senast den 30 december i år. Om förvärven genomförs blir det två av Doxas första fastighetsköp och därmed ett ytterligare steg mot den nya verksamhetsinriktningen, skriver bolaget och pekar på att affärerna kan komma att kräva att Doxa genomgår en förnyad noteringsprocess hos Nasdaq First North.

Köpet av Fastighetsstaden planeras ske genom att Doxa initialt förvärvar 30 procent av aktierna i bolaget. I samband med förvärvet kommer Fastighetsstaden att emittera aktier som Doxa tecknar till samma värdering per aktie som i förvärvet, vilket innebär att Doxa därefter kommer att inneha 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden. Köpeskillingen ska erläggas genom att Doxa dels emitterar 5 miljoner Doxa-aktier till säljaren till en teckningskurs om 12 kronor per aktie, dels betalar betalar resterande del av köpeskillingen kontant.

Förvärvet av Sundsbron sker i bolagsform. Köpeskillingen ska erläggas genom att Doxa emitterar 10,5 miljoner aktier till säljaren till en teckningskurs om 12 kronor per aktie och betalar resterande del kontant.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.