Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-24

Doxa: Världspremiär för Ceramir® Crown & Bridge QuikMix

VÄRLDSPREMIÄR FÖR CERAMIR CROWN & BRIDGE QUIKMIX

Doxa premiärvisar Ceramir(r) Crown & Bridge QuikMix på dentalmässan i New York. Ceramir(r) Crown & Bridge QuikMix är en handblandad version av Doxas unika biokeramiska dentalcement, Ceramir(r) Crown & Bridge.

Handblandade cement är fortfarande stort i många delar av världen och att ha ett handblandat cement ger oss tillgång till ytterligare 15% marknad i USA, utöver Asien, Mellanöstern och Öst- & delar av Västeuropa. Till exempel domineras den japanska marknaden totalt av handblandade cement. Japan är en marknad med ca 100 000 tandläkare och 17 miljoner cementeringar.

Ceramir Crown & Bridge QuikMix väntar nu på CE-godkännande från vår Notified Body för att kunna börja säljas. Vi emotser ett godkännande inom kort, varför vi nu pre-lanserar den i New York.

Uppsala den 24 november 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: torbjorn.larsson@doxa.se mailto:torbjorn.larsson@doxa.se

Läs mer på webben: www.doxa.se http://www.doxa.se/
Produkten Ceramir: www.ceramir.se http://www.ceramir.se/

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 november 2016 kl. 08.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Doxa Pressrelease 2016-11-24.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19061

Kort om Doxa
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir(r) Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.