Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-10

Dramatik i Sensori

wysiwyg_image

Även om Sensori-styrelsen i mellandagarna meddelat att den funnit att en finansieringslösning kommer att kräva att Sensori-aktien avlistas, steg aktiekursen kraftigt igår sedan det meddelats att Sensori tecknar ett distributionsavtal med Sachar Medical Technologies M.L.A Ltd i Israel.

Kursuppgången under onsdagen (9/1) motsvarade hela 63 procent. Merparten av ökningen noterades efter det att pressmeddelandet rörande ovan nämnda avtal hade offentliggjorts vid 16.30-tiden.

Strax efter nyår, närmare bestämt 2 januari, uttalade sig Aktiemarknadsnämnden gällande Sensori-styrelsens tankar kring en avlistning. I sitt övervägande skriver bland annat nämnden:

”Styrelsens ansvar gentemot aktieägarkollektivet kräver emellertid enligt nämndens mening att aktieägarna i kallelsen till den planerade extra bolagsstämma som ska besluta om företrädesemission får en utförlig redovisning av hur styrelsen kommit fram till den föreslagna finansieringslösningen och att bolaget i detta speciella fall ansöker om, eller fullföljer en villkorad ansökan om, avnotering av aktien endast om stämman även med bortseende från de aktier som företräds av finansiären i fråga bifallit förslaget till finansieringslösning”.

Någon stämmokallelse har i skrivande stund ännu inte synts till. Detta trots att det nu gått snart två veckor sedan styrelsen uppgav att en extra bolagsstämma skulle sammankallas till inom kort.

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.