Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-13

DUSTIN: FÖRVÄRVAR CENTRALPOINT FÖR 4,3 MDR KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-återförsäljaren Dustin förvärvar Centralpoint som är IT-återförsäljare i Benelux-regionen med en omsättning på cirka 7 miljarder kronor under 2020. Köpeskillingen motsvarar drygt 4,3 miljarder kronor och finansieras delvis genom att Dustin gör en företrädesemission på 1,2 miljarder kronor under andra halvåret.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den totala köpeskillingen består av 8,25 miljoner nyemitterade Dustin-aktier och resterande del kontant finansierat genom ökade kreditfaciliteter.

"Med förvärvet av Centralpoint expanderar Dustin sin hemmamarknad och banar väg för fortsatt expansion i Benelux-regionen. Genom att bygga på den nuvarande närvaron i Nederländerna kommer Dustin nu att ta en ledande position i Benelux-regionen, liknande den i Norden med ett lika starkt erbjudande till både SMB- och LCP-segmenten", skriver bolaget.

Centralpoint hade ett ebita-resultat på cirka 280 miljoner kronor 2020.

"Med Centralpoint blir vi en ledande IT-partner i Benelux-regionen och fortsätter att bygga på vår strategi att kombinera hårdvaru- och mjukvaruförsäljning med ett attraktivt tjänsteerbjudande och hela IT-lösningar. Vi ser stor potential i att bygga på Centralpoints starka position inom större företag och offentlig sektor i kombination med vår nuvarande portfölj av erbjudanden till små- och medelstora företag, och fortsätta att skala vår onlineförsäljning", säger Dustins vd Thomas Ekman.

Förvärvet är föremål för sedvanliga villkor, inklusive godkännande av den nederländska konkurrensmyndigheten.

Dustin håller en press- och analytikertelefonkonferens klockan 09:00 på tisdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.