Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-13

Dystert på Wall Street

wysiwyg_image

De ledande börsindexen i New York inledde veckan med breda nedgångar, i takt med fallande amerikanska statsobligationsräntor och ökade globala oroligheter.

Tveksamheter om huruvida de planerade handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att äga rum i september var en bidragande faktor till måndagens börsnedgångar. Dessutom ställde flygplatsen i Hong Kong in alla flyg på måndagen, vilket skapade ytterligare oro.

Dow Jones storbolagsindex var ned 1,5 procent till 25.888. Det bredare indexet S&P 500 hade backat 1,3 procent till 2.882, medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,2 procent till 7.863.

Samtliga sektorer backade, med finans i botten. Fastighetssektorn backade endast marginellt.

Goldman Sachs har uppgett att det finns en ökad risk att handelskonflikten mellan USA och Kina knuffar in den amerikanska ekonomin i recession, skrev Bloomberg News.

Flera bankaktier tappade med press från lägre räntor. Bank of America, Citigroup, JP Morgan och Goldman Sachs backade samtliga mellan 2 och 3 procent.

Boeing har fått ett nytt bakslag då amerikanska luftfartsmyndigheten FAA:s nya chef Stephen Dickson sade att det inte finns någon tidsgräns för återkomsten av 737 Max-planen. Boeing-aktien sjönk 1,4 procent.

Bland övriga storbolag tappade Caterpillar och Walt Disney drygt 2 procent.

Bättre gick det för matdistributionsgiganten Sysco som steg 3,1 procent efter att ha levererat en vinst för det senaste kvartalet som var bättre än väntat.

Barrick Gold aviserade en uppjusterad prognos för guldproduktion, i samband med rapporten för det andra kvartalet. Aktien sjönk 0,9 procent efter en tidig uppgång.

CBS och Viacom är i slutskedet av förhandlingarna om en fusion mellan de två mediabolagen, rapporterade Wall Street Journal. CBS var ned 1,5 procent medan Viacom sjönk 5 procent.

Tesla backade cirka 2 procent efter medieuppgifter om att en av elbilsföretagets Model 3-bilar med autopiloten inkopplad krockat och sedan börjat brinna i Moskva.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 10 punkter till 1,65 procent.