Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

EatGood Sweden AB: CMO ökar sitt ägande i Eatgood genom förvärv

Anna Johansson, CMO på Eatgood har genomfört förvärv av 38 923 aktier i bolaget Eatgood under perioden den 22 - 25 oktober. Snittkursen blev 2,64 och totalt förvävades aktier för 102 500 kronor.

Air is the new oil

EatGood, är ett FoodTech-bolag, med produktfamiljen Lightfry som genom sitt Lightfry Cooking System möjliggör hälsosammare matproduktion av t.ex fast food som ersätter oljefritösen med fördelar för slutkonsumenten, restauranger och samhället i stort. Bolagets varmluftsteknik, Air Fry Technology, skapar möjligheten att ersätta dagens oljefritöser utan att ge avkall på smak, utseende eller konsistens. Möjligheten att även kunna ångkoka, grilla, rosta och torka ger en otrolig mångsidighet i produkten Lightfry vilket ökar marknaden och potentialen ytterligare samt förstärker intresset från marknaden genom hög flexibilitet. På toppen av detta så lägger vi till smarta ventilationslösningar, så har Eatgood ett väl paketerat koncept och erbjudande. Många faktorer och parameterar pekar på ett regimskifte mot Air Fry Technology bl.a hälsa, tillgång och prisutveckling av vegetabiliska oljor och t.ex den boomande trenden med air fryers för konsumentmarknaden på en global marknad. Lightfry är här för att stanna och öppnar upp för oanade möjligheter för restaurangköken med mängder av nya möjligheter till att servera mat med optimerad smak och kvalitet.

"Det är kul att personalen, Anna Johansson, känner framtidstro för produkten och gör ett ställningstagande genom att gå in och bli delägare i och med detta förvärv om 38 923 aktier. Positiva signaler från marknaden och de nu nyss genomförda mässorna i London och Milano har definitivt gett mersmak. Marknaden är mer mogen än någonsin och vi ser fram emot nya samarbeten med olika aktörer på marknaden, med intresse och nyfikenhet av nya möjligheter genom processteknik med fokus på hållbarhet, hälsosammare och bättre mat, likväl som säkerhet i sina restaurangkök" - säger Henrik Önnermark, VD på Eatgood Sweden AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB
Telefon: 0736-87 21 26
E-post: henrik@eatgood.se

Kort om EatGood

EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry-ugnen för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangkök men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror som skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad, inkluderandes marina installationer, till ett antal större kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra matställen så som skolor, sjukhus och personalmatsalar.

Författare Cision