Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-15

Electrolux Professionals Investerardag med fokus på Tvätt

Under Electrolux Professionals Investerardag i Ljungby, Sverige, idag kommer VD Alberto Zanata och andra medlemmar i ledningen att fokusera på företagets ledande roll i den attraktiva och lönsamma affären inom Tvätt.

"Vi är en ledande, global leverantör av kompletta lösningar inom tvätt, som bygger på innovation, hållbarhet och vår förmåga att erbjuda kunderna kvantifierbart mervärde. Affären inom Tvätt har en lång historia av att leverera en hög EBITA, även under pandemin," säger Alberto Zanata, VD.

Electrolux Professional beräknas vara en av de största spelarna på den globala marknaden för professionella tvättlösningar med en solid position inom tvättomater, tvättstugor i flerfamiljshus och på vårdinrättningar. Marknaden drivs av en växande befolkning och medelklass och en åldrande befolkning där fokus på säkerhet och hygien är stor.

Innovation och hållbarhet spelar en nyckelroll för Electrolux Professionals erbjudande inom Tvätt, vilket är en viktig konkurrensfördel. Under de senaste 20 åren har förbrukningen av vatten, rengöringsmedel och energi, liksom koldioxidutsläpp i Electrolux Professionals tvättlösningar reducerats med mellan 25% och 45%.

Under Investerardagen bekräftas att bolagets befintliga strategi och finansiella mål ligger fast. Lönsamhetsmålet att uppnå en EBITA om 15% bygger på en kombination av kostnadsbesparingar och volymtillväxt, vilka båda är lika viktiga.

"Efter separationen från Electrolux 2019 följde en utmanande tid med pandemin, men vi ser nu ljuset i slutet av tunneln. Det finns flera tecken på återhämtning i hotell- och restaurangnäringen och för närvarande går marknadstrenden mot ett scenario där den kommer att vara tillbaka på 2019 års nivåer i början av 2022. Detta visas även av det faktum att återhämtningen vi såg i det andra kvartalet har fortsatt in i det tredje kvartalet i år," säger Alberto Zanata.

Presentationen från Investerardagen är tillgänglig som PDF på https://www.electroluxprofessional.com/corporate/. Senare idag kommer en on-demand video av presentationen att finnas tillgänglig på webben.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta Jacob Broberg, Senior Vice President Investor Relations and Communications +46 70 190 00 33

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.