Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

ELECTROLUX: UPPDÄMD EFTERFRÅGAN BAKOM RESULTATLYFT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Uppdämd efterfrågan och statliga stödprogram som påverkat konsumtionsmönster bakom Electrolux resultat för det fjärde kvartalet.

Det skriver vd Jonas Samuelsson i rapporten för det tredje kvartalet 2020.

"Den stora efterfrågan under kvartalet var i betydande grad en återhämtning av de mycket låga marknadsvolymerna i mars-maj som en följd av nedstängda butiker och rörelsebegränsningar", skriver vd:n och konstaterar även att försäljningen gynnades av att konsumenter spenderade mer tid i hemmet och därmed använde sina hushållsprodukter i större utsträckning samt att en större andel av hushållsbudgeten avsattes till förbättringar i hemmet.

I kombination med att bolaget fokuserat på innovativa produkter har det drivit efterfrågan på avancerade produkter som skapat en gynnsam produktmix-effekt.

"För fjärde kvartalet är visibiliteten fortsatt begränsad då efterfrågan kan komma att påverkas av flera olika faktorer på grund av den pågående pandemin. Dock förväntar vi oss en gradvis normalisering av konsumentefterfrågan och därmed den finansiella utvecklingen", skriver Jonas Samuelsson.

Bolaget höjde även sina marknadsprognoser för de viktigaste marknaderna Europa och Nordamerika till "något positiva" ("negativa"), respektive "något positivt till positivt" ("negativt").
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.