Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-25

Electrolux vill återinföra utdelningen

wysiwyg_image

Beslutet tas i kölvattnet av att bolaget sett en "väsentlig" återhämtning av såväl vinst som kassaflöde under tredje kvartalet, då uppdämd efterfrågan och statliga stimulansprogram som påverkat konsumtionsmönstren har lett till en positiv utveckling i samtliga affärsområden, heter det.

"I linje med utsikterna har efterfrågan varit fortsatt stark under tredje kvartalet. Electrolux bedömer att de negativa effekter som inledningsvis uppstod till följd av pandemin i stort kommer att vara återhämtade i rörelseresultatet för niomånadersperioden som löper till den 30 september, med en stark förbättring av kassaflödet", skriver bolaget.

För fjärde kvartalet är visibiliteten begränsad för Electrolux eftersom efterfrågan kan komma att påverkas av flera faktorer - både positiva och negativa, framgår det vidare.

"Men för närvarande förväntar sig Electrolux en gradvis normalisering av den finansiella utvecklingen".

Den 23 mars 2020 drog styrelsen tillbaka sitt utdelningsförslag om 8:50 kronor per aktie inför årsstämman 2020 i ljuset av den då betydande osäkerheten avseende effekterna från spridningen av coronaviruset på medellång sikt. Därefter har dock, så som kommunicerades den 17 juli i rapporten för det andra kvartalet, marknadsefterfrågan börjat återhämta sig.

Electrolux avser kalla till en extra bolagsstämma den 3 november.

Styrelsen kommer även att föreslå att ett prestationsbaserat långsiktigt aktieprogram för 2020 införs i linje med dess ursprungliga förslag till årsstämman 2020.

Den 23 oktober kommer Electrolux med rapport för det tredje kvartalet och bolaget kommer då även att kommunicera uppdaterade helårsutsikter för marknaden och verksamheten, framgår det vidare av pressmeddelandet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.