Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-01-11

Elon Musk slår världsrekord - störst pengaras genom tiderna

wysiwyg_image

Bara för att Elon Musk inte längre kan titulera sig som världens rikaste man står han inte rekordlös. Tesla vd:n har nu slagit världsrekord i störst pengaras på ett år.
 
För till inte så länge sedan var Elon Musk, Teslas vd och medgrundare, välrdens rikaste man. Titeln övertogs i slutet av 2022 av Bernard Arnault, vd och storägare för den franska lyxkoncernen LVMH. 
 
Elon Musk står dock ändå inte tomhänt på världsrekord. Enligt Guinness rekordbok har han lyckats att bli den man i världshistorien som förlorat mest pengar, på kortast tid.  
 
Under föregående år köpte miljadären mikrobloggen Twitter. Något som bidragit till Teslas ras och som tömt Elon Musks plånbok på flera miljarder. Under hela 2022 förlorade Elon Musk 182 miljarder dollar. En för många en obegriplig summa. Detta enligt organisationen bakom Guinness rekordbok som i sin tur hänvisade till uträkningar från tidskriften Forbes.  
 
Guinness rekordbok understryker att den exakta siffran är svår att räkna ut då en del källor hävdar att Elon Musks värdeminskning uppgår till 200 miljarder dollar. Oavsett så krossar han dock det tidigare rekordet som erhölls av Softbank-grundaren Masayoshi Son som förlorade nära 59 miljarder dollar år 2000. 
 

LÄS MER: Tesla har rasat tvåsiffrigt - nu på historiska nivåer 

LÄS MER: Musk säljer ytterligare storpost i Tesla

Författare Jessika Bouveng