Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-11

EMBRACER: FÖRVÄRVAR 4 SPELSTUDIOS, CA 71 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Embracer har via dotterbolagen THQ Nordic och Amplifier Game Invest ingått fyra avtal om förvärv av vardera av Appeal Studios, Kaiko, Massive Miniteam och Frame Break. Den sammanlagda köpeskillingen för de fyra förvärven uppgår till cirka 71 miljoner kronor på kassa- och skuldfri bas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De kombinerade förvärven kommer inte att ha någon väsentlig ekonomisk inverkan på räkenskapsåret 21/22.

Dessutom offentliggör THQ Nordic idag bildandet av Gate 21 i Bosnien och Hercegovina.

Belgiska Appeal Studios - skaparna bakom Outcast (1999). Appeals Studios grundades 2018 och har idag 55 anställda. Teamet utvecklar för närvarande ett innovativt Sci-Fi-actionäventyr i öppen värld som ännu inte har utannonserats.

Kaiko är Frankfurtbaserade och har utvecklat många porteringar. Studion grundades 2014 och har idag 10 anställda.

Tyska studion Massive Miniteam har förvärvats av Embracers Handygames, och är det första för dotterbolaget. Massive Miniteam grundades 2018. Studion ligger i Pulheim, nära Köln, och teamet består av 20 medlemmar.

Teamet i Bosnien Hercegovina kommer att göra det möjligt för THQ Nordic att ha 3D-karaktärer "i världsklass" med de mest avancerade karaktärs- och ansiktsriggarna i utvecklingsprojekt.

Skövdebaserade Frame Break grundades 2020 och består idag av fem personer. Frame Break kommer att utveckla spel baserade på egna varumärken, med fokus på mycket omspelbara samarbetsspel för PC och konsol.

Den sammanlagda avtalade tilläggsköpeskillingen uppgår till maximalt cirka 53 miljoner kronor, som kan utgå under en period på upp till fem år om vissa finansiella milstolpar uppnås. Likviden betalas med en kombination av kontanter och Embracer B-aktier. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till maximalt 124 miljoner kronor.

Förvärven uppges vara i linje med Embracers tillväxtstrategi och kan genomföras tack vare koncernens decentraliserade verksamhetsmodell.
Författare Direkt-SE