Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-02

Endomines AB: Endomines Finland Oyj ("Endomines Finland") har ingått finansieringsavtal med en grupp finska investerare uppgående till totalt 5 miljoner euro.

Informationen i detta meddelande är ej avsedd för publicering, distribution eller offentliggörande, direkt eller indirekt, i eller till Australien, Kanada, Hongkong, Japan, Nya Zeeland, Singapore, USA eller annan jurisdiktion i vilken distribution eller offentliggörande av detta pressmeddelande, skulle vara i strid med gällande regler eller kräva registrerings- eller andra åtgärder. vänligen se viktig information i slutet av pressmeddelandet

Endomines AB (publ), pressmeddelande, 02.07.2021 kl 14:00 CEST

Endomines AB (publ), är glada att meddela att Endomines Finland Abp ("Endomines Finland") har ingått ett finansieringsavtal med en grupp finska investerare vilket innefattar ett lån uppgående till totalt 3 miljoner euro, samt en option för bolaget att lyfta lån på totalt ytterligare 2 miljoner euro. Det sammanlagda åtagandet enligt finansieringsavtalet uppgår till totalt 5 miljoner euro. Den första delbetalningen av lånefinansieringen står att lyftas i juli / augusti 2021 och den andra i oktober 2021. Endomines Finland har givit ett åtagande åt långivarna att utnyttja optionen och lyfta det ytterligare lånet om 2 miljoner euro.

Låneavtalen har en löptid på 24 månader och en årlig ränta på 10 % löper för lånet. Enligt avtalen förbinder sig Endomines Finland att besluta om en rätt för långivarna att konvertera lånen, helt eller delvis, till aktier i Endomines Finland. Konverteringen till aktier blir möjlig 12 månader efter att lånet lyfts och konverteringskursen är 0,25 euro per aktie.

Enligt låneavtalet skall säkerhet ställas för lånen inom 40 dagar från låneavtalens datum i form av en efterställd säkerhet över egendom som individualiseras i säkerhetsavtalet daterad 25 februari 2019 mellan Endomines Oy som pantsättare och Nordic Trustee & Agency AB (publ) som säkerhetsagent (security agent).

Marcus Ahlström, ställföreträdande VD Endomines, kommenterar: "Vi är väldigt glada över att ha ingått detta finansieringsavtal. Med dessa finansieringsarrangemang kan Endomines fortsätta arbetet med att få både Friday och Pampalo gruvprojekt i produktion samt påbörja förutvecklingen av US Grant och Kearsarge gruvprojekt."

Rådgivare

Borenius Advokatbyrå AB har agerat som Bolagets juridiska rådgivare i samband med det konvertibla finansieringsavtalet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marcus Ahlström, Ställföreträdande VD och ekonomichef, +358 50 544 68 14, marcus.ahlstrom@endomines.com

Ingmar Haga, styrelseordförande, +358 40 700 35 18, ingmar.haga@endomines.com

Denna information är sådan information som Endomines AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2 juni 2021, klockan 14:00.

Om Endomines
Endomines AB är ett gruvbolag med fokus på guld. Företaget utövar prospektering i östra Finland längs den Karelska Guldlinjen. Bolaget håller även på att påbörja gruvverksamhet i Idaho USA och Finland. Endomines strävar att förbättra sina långsiktiga tillväxtmöjligheter genom utökad prospektering och företagsförvärv. Endomines avser att förvärva fyndigheter belägna i stabila jurisdiktioner, som snabbt och med begränsade investeringar kan sättas i produktion.

Aktien handlas på Nasdaq Stockholm (ENDO) och Nasdaq Helsinki (ENDOM).

Ifall det föreligger skillnader i de finsk-, svensk-, och engelskspråkiga versionerna av detta meddelande, skall den svenskspråkiga versionen ges företräde.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.