Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-25

Enersize i strategiskt samarbete med Sigma Industry Solutions

`Samarbetet viktig del i snabb expansion av Enersize nya affärsmodell.´ Nasdaq First North-listade Enersize Advanced Research AB ("Enersize") har tecknat en avsiktsförklaring – ett så kallat letter of intent – med Sigma Industry Solutions AB ("Sigma"). Överenskommelsen innebär att Sigma utvecklar och underhåller så kallade IoT-lösningar för Enersize kunder. Avtalet blir en viktig del i Enersize övergång till att bli ett renodlat mjukvaruföretag som fokuserar på att eliminera energiläckage i industriella tryckluftssystem.

Enersize har tidigare meddelat att man justerar sin affärsmodell till att bli ett så kallat SaaS-bolag, det vill säga sälja sin mjukvara som en prenumererad tjänst. Något som skapar förutsägbara och repetitiva intäkter.

Sigmas stora expertis inom digitalisering och automation är en perfekt partner i vår övergång till att bli ett renodlat programvaruföretag, som hjälper våra kunder att minska de stora kostnader som uppstår genom att man har energiläckage inom sina tryckluftssystem, säger Anders Sjögren, VD för Enersize, och fortsätter:

Vår nya och mycket skalbara affärmodell bygger på att vi har en stark partner som klarar av att utveckla och underhålla en kraftfull IoT-lösning för hårdvara och mjukvara. Här kommer Sigma att spela en viktig roll.

De båda bolagen har redan inlett samarbetet i kundprojekt.

Vi ser alla förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete. Där vi med vår starka organisation och stora erfarenhet att jobba med mjukvarulösningar för bland annat tillverkningsindustrin tillsammans snabbt kan skapa en mycket lönsam affär för Enersize kunder, säger Ola Boreson, CEO of Sigma Industry Solutions.

Enersize onlinetjänster för optimering av industriell tryckluft säljs via partners. I detta arbete samlas data från internationella slutkunders tryckluftssystem i Enersize molntjänster. Enersize fokuserar på att utveckla online-mjukvara, men dessa tjänster är beroende av pålitligt, kontinuerligt flöde av data från kunder, vilket blir möjligt genom samarbetet med Sigma.

För mer information om Enersize, vänligen kontakta:


Anders Sjögren, VD
Telefon: +46 730 76 35 30
E-post: ir@enersize.com

Erik Sundqvist, CFO
Telefon: +46 720 92 83 62
E-post: erik.sundqvist@enersize.com

Om Enersize


Enersize utvecklar och levererar smart programvara, verktyg och tjänster för att möjliggöra energioptimering av industriella tryckluftssystem. Den industrispecifika kompetensen hos vår personal och våra lösningar har tillsammans med åtagandet att bli världsledande inom mjukvara för trycklufteffektivisering gjort Enersize till en erkänd ledare för kunder runt om i världen. Enersize är en sammanslagning av flera nordiska företag med erfarenhet från mer än 7000 kundprojekt.

Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm First North Growth Market under ticker: ENERS. 

För mer information https://enersize.com

Certified Adviser 
Mangold Fondkommission AB
E-post: ca@mangold.se
Telefon: +46 8 503 01 550

Bifogade filer


Enersize i strategiskt samarbete med Sigma Industry Solutions

Författare MFN