Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

Enersize tecknar avsiktsförklaring med partner SCOPP Solutions i Marocko

Enersize Advanced Research AB ("Enersize" eller "Bolaget") undertecknar en avsiktsförklaring ("LOI") med Marockanska SCOPP Solutions SARLAU ("SCOPP Solutions") där SCOPP Solutions kommer att använda Enersizes Compressed Air Services SaaS-plattform för att tillhandahålla energioptimering av industriell tryckluft på den Nord- och Västafrikanska marknaden, inledningsvis med fokus på den lokala Marockanska marknaden.

SCOPP Solutions har redan en pipeline av intresserade kunder och känner ett starkt intresse för tryckluftsoptimeringstjänster. SCOPP Solutions kommer att introducera de nya tjänster som Enersizes SaaS möjliggör med omedelbar verkan, i hopp om att växa till 30 långsiktiga kontrakt (3 år eller mer) i slutet av 2021. För varje slutkund kommer SCOPP Solutions att betala en månatlig licensavgift för programvara till Enersize baserat på den installerade kompressorkapaciteten. I slutet av 2021 beräknas de månatliga återkommande intäkterna till Enersize baserat på programvarulicenser överstiga 200 kSEK.

LOI anger formerna för samarbete mellan företagen och beskriver på hög nivå partner- och prismodellen i stora drag medan Enersize gör de slutgiltiga ändringara i partnerskapsavtalet. SCOPP Solutions och Enersize avser att leverera förstklassig service till slutkunderna, och Enersize kommer att utbilda och certifiera SCOPP Solutions.

SCOPP Solutions kommer att få exklusivitet i Marocko för 2021 och exklusiviteten kommer att förlängas med ett år i taget baserat på om SCOPP lyckas locka 30 eller fler nya slutkunder per år som använder Enersizes SaaS.

"SCOPP Solutions nya strategi är att erbjuda bästa möjliga digitala energilösningar till sina kunder som svar på energieffektivitetsutmaningar och skyldigheter. Vi engagerade oss i en partnerskapsutvecklingsprocess med Enersize baserat på deras gedigen erfarenhet och banbrytande lösning för att hantera energieffektivitetsfrågor relaterade till tryckluftssystem. Vi tror att framgång och förtroende kommer genom resultat och en bra relation med kunder och partners. Intent Letter är en del av grunden för att bygga ett starkt och fruktbart partnerskap med Enersize", sägerAchraf Zerhouni, VD för SCOPP Solutions

Jag har sett relationen till SCOPP Solutions utvecklas genom det beslutsamma arbete som bygger på en ömsesidig förståelse av den unika win-win-win-situation med energioptimering för industriell tryckluft; slutkunden vinner genom att sänka energiförbrukningen och minska koldioxidavtrycket, vår partner vinner då de kan tillhandahålla professionella tjänster på tryckluftssystem med hjälp av Enersizes SaaS, och Enersize winner grund av ökade återkommande intäkter programvarulicens. Avsiktsförklaringen är en milstolpe och jag ser fram emot att teckna ett långsiktigt partnerskapsavtal",säger Anders Sjögren, VD

För mer information om Enersize, vänligen kontakta:


Anders Sjögren, VD
Telefon: +46 730 76 35 30
E-post: ir@enersize.com

Om Enersize


Med sina patenterade, molnbaserade och automatiserade tjänster för energioptimering av industriell truckluft har Enersize en skalbar plattform för väl etablerade partners som säljer pneumatik eller underhåll. Partners blir utbildade och certifierade av Enersize och kan med Enersizes Compressed Air Services SaaS åstadkomma 10-50% energibesparingar i industriella tryckluftssystem. Enersize Compressed Air Services SaaS innehåller tjänster för omedelbar genomlysning av tryckluftssystem, läckagekontroll och kontinuerlig mätning och övervakning. Företagets molntjänster sparar energi och minskar koldioxidavtrycket och betalas tillbaka inom rekordtid. Företaget har mer än 4000 kunder globalt. 10% av branschens energiförbrukning går till tryckluft, vilket motsvarar cirka 2% av världens totala elförbrukning. Företaget har sitt huvudkontor i Lund och i koncernen ingår bolag i Finland och Kina.

Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm First North Growth Market under ticker: ENERS. https://enersize.com

Certified Adviser 
Mangold Fondkommission AB
E-post: ca@mangold.se
Telefon: +46 8 503 01 550

Denna information är sådan information som Enersize är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2020-10-22 08:30 CEST.

Bifogade filer


Enersize tecknar avsiktsförklaring med partner SCOPP Solutions i Marocko

Författare Enersize

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.