Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

Enwell AB: Enwellgruppen rekryterar ny VD från Vattenfall och spår fortsatt tillväxt inom hållbara energilösningar för såväl villa och som kommersiella fastighetsägare.

Martin Reinholdsson, med bakgrund inom Vattenfall, utses till ny VD och koncernchef för Enwellgruppen från och med 15/9.

Enwell (tidigare BrainHeart Energy Sweden) är en bolagsgrupp i stark tillväxt med en ledande position som serviceleverantör för energilösningar baserade på bergvärme och andra klimatsmarta tekniker.

"Martin har en lång erfarenhet som ledare. Martin har också en gedigen bakgrund inom förnyelsebar energi och serviceverksamhet. Vi är därför mycket glada att välkomna Martin till Enwell och vår fortsatta tillväxtresa. Tillsammans är vår mål­sätt­ning att bli en komplett serviceleverantör, som tillsammans med partners  hjälper hus­håll och kommersiella fastighetsägare till ökad energieffektivisering och att bidra till klimatförbättring"

säger Christer Holmén, ordförande för Enwell.

"Sverige har en ledande position i världen när det gäller att utnyttja solenergin som finns lagrad i berggrunden till att värma hus. Kompletterat med övriga energi­lös­ning­ar utgör det basen för 1,2 miljoner svenska hushålls energi­försörjning. Det är en fantastisk spännande uppgift att med den basen få hjälpa villa och kommersiella fastig­hetsägarna att ta ledningen i det cirkulära samhället och sänka sina energi­kost­nader med hjälp av en ny generation värmepumpar i kombination med ny teknik för sol, lagring och optimering"

säger Martin Reinholdsson.

Enwell AB
Christer Holmén, Ordförande

+-----------------------------------------------------------+
|För ytterligare info |
| · Christer Holmén, ordförande, tel 070 586 05 96 |
| · Martin Reinholdsson, tillträdande VD, tel 070 539 67 92|
+-----------------------------------------------------------+

   
Fakta fot
Bolagsgruppen Enwell är ledande i Sverige på hållbara energilösningar för småhus och villa­marknaden. Vårt kärnerbjudande bygger på kvalitativa och kostnadseffektiva värmepump­lös­ningar. Med geotekniken som grund är vår vision att vara det självklara valet för människor som vill leva klimatsmart i sina hem. Via dotterbolagen BGE Energi- och Vattenborrning, BGE Värme­pumpar, Mälardalens Värmepumpcenter, Morkarlby Elektromekaniska, Värmepumpcenter i Karl­stad, Energikontroll i Söderköping, Klimatteknik Stockholm, Klimatteknik i Väst och Klimat­teknik Borr i Väst samt Everöds Elbyrå i Skåne finns lokal expertis nära 2/3 av Sveriges hushåll.Enwells majoritetsägare är Vattenfall vars mål är att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en genera­tion, övriga aktieägare är privatpersoner med bakgrund från tjänsteföretag såsom Hemfrid och Anticimex.

Författare Enwell AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.