Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-02

Epiroc förvärvar återstående del av Mobilaris MCE

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har förvärvat den återstående delen av Mobilaris MCE AB, ett svenskt bolag som tillhandahåller avancerade lösningar som ger en helhetsbild av och optimerar verksamheten för gruv- och anläggningsarbete. 

Mobilaris Mining and Civil Engineering (MCE), med säte i Luleå, är en ledande leverantör av lösningar som använder personal- och maskindata som ger positionering och detaljerad statusinformation presenterad i realtid i ett sofistikerat 3D-användargränssnitt. Lösningen skapar stora fördelar för gruv- och anläggningsverksamhet, såsom kortare evakueringstider, optimerat trafikflöde, förbättrade arbetsförhållanden och minskade utsläpp.

Epiroc ägde tidigare 34% av Mobilaris MCE och äger nu 100%. Mobilaris MCE, som var ett dotterbolag till Mobilaris AB, har cirka 50 anställda och hade intäkter om cirka MSEK 60 under 2020.

"Epiroc och det innovativa teamet på Mobilaris MCE arbetar redan tätt ihop för att tillhandahålla en helhetsbild som stärker kundernas personalsäkerhet och operativa produktivitet", säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. "Vi kommer nu att integrera deras lösningar fullt ut i vårt omfattande utbud av digitala 6th Sense-lösningar".

Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

[image] Mobilaris Onboard vid verksamhet underjord

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har cirka 15 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

Författare Cision